Kjøkkenet er for tiden et jordhull og arbeidsrommet har vi skrelt og har nå sparklet første runden av. Snøft. Så det er ikke mye tid for øm lakrisromantikk. Eller, jo det er egentlig masse tid til det, men siden jeg ikke har blogget så må jeg late som det er en grunn til det, antagelig.
Jeg har lurt lenge på om denne sjokoladen er god. Virkelig lenge. Den har stirret på meg fra butikkhyllen, og jeg har stirret tilbake, sultent, undrende. Nå ser jeg på bildene, siden jeg nå er mett, og hele sjokoladen har blitt fortært. Er ikke det rart å tenke på? Den sjokoladen du ser på bildet... Den finnes ikke mer!
Freia lager generelt veldig god sjokolade. Selv er jeg veldig svak for Walter's Mandler og Fruktnøtt - så klart. Fruktnøtt er helt vidunderlig. Det fiffige med denne sjokoladen er at lakrisen er crispy-seig. Jeg tror man kan lage ganske kule kaker eller andre bakverk ved å bruke denne sjokoladen istedenfor kokesjokolade. Eller hva med EGO Søt Lakris kakao? For eksempel? Jeg tror den har potensiale.
Denne sjokoladen het MIN før. Men nå heter den EGO. Spennende. Hvis jeg hadde tatt den og løpt, og så ropt: "MIN MIN MIN MIN!!" Så hadde vedkommende jeg løp fra antagelig ropt "EGO!" Det er litt festlig.
Noe annet som er festlig er at denne sjokoladen inneholder eple og ananas. Det var faktisk helt tilfeldig at jeg så det. Og hvor kom den ideen fra? Eple og ananas? Eple og ananas?! Bille og apekatt?
Hvordan den ser ut:
En blokk av melkesjokolade halvt skåret i seksjoner med en stripe sjokolade rennende gjennom alle seksjonene. Små svarte biter av lakris synes her og der. Pakket i svart plastemballasje dekorert med lakrishjul og påskrift av navnet.
Hvordan man skal spise den:
ALENE, så klart. HallO!
Smaksnotater:
Lukter tungt søtt. Umiskjennelig melkesjokolade i duften. Smaker mest søt melkesjokolade, lakrisen kommer som et parfymert, varmt innslag litt innimellom. Lakrisen har en smak av anis og dessuten ganske fruktig når den fortæres isolert. Jeg lurer på om denne "lakrisen" egentlig er tørket eple og ananas som er smaksatt, siden konsistensen minner såpass om tørket frukt. Men dette blir vel bare spekulasjoner. Merkelige ingredienser er det uansett. Sjokolade og lakris harmonerer fint, ville selvfølgelig helst ha hatt mer lakris i lakris mot sjokolade ratioen, men jeg kan ikke vinne hver gang. Dette er veldig søtt, kanskje litt i søteste laget, men interessant!
Karakter:
5/10