En Must Shot i navlen

Jeg har en ganske liten navle faktisk. Jeg har fått kommentarer.

De er nokså ubrukelig, navler, når de er små. Det er håpløst å hjemme små skatter i dem, fordi ingenting passer. Ikke en gang en Must Shot.

Så fant jeg ut at hvis jeg ligger i (den fantastiske) lenestolen mens jeg ser på min 27ende time med Fringe i løpet av de siste to ukene kan jeg balansere en Must Shot i navlen.

Det er jo nesten som en atletisk presentasjon, eller hva?

Onkel Tora i lenestolen med en Must Shot i navlen
Jeg har så utrolig mye mer å gi til denne bloggen enn bokstavelig talt navlebeskuende random informasjon med hurtigillustrasjoner fra Paint i.

Men så er det dette med Fringe. Og vi har fortsatt en 52 episoder igjen. Jeg får ikke gjort noen ting. Seriøst. Send hjelp. Jeg kommer rett hjem, lager middag og ser på Fringe til jeg går og legger meg. Jeg drømmer om det om natten. Jeg tenker på det på do, på bussen, trikken, før jeg sovner. Er besatt. Har kjøpt masse lakris så jeg kan bidra! Men stopper opp hele tiden, får ikke gjort noe som heeelst! Hvis jeg bare kunne fått sett ALT på en gang, fått det intravenøst, så hadde jeg sluppet å bruke tid på det. Men det er så spennende! Jeg MÅ se på!

Unnskyld!

... hjelp!

En virkelig sann venn

Det er to kvinner som sammen er siktet for overlagt drap i Oslo. Det er jo selvfølgelig ikke bra, men. Jeg kan ikke noe for at jeg blir imponert over hvor gode venner man kan ha. Jeg mener, en som hjelper deg å flytte liket til en du akkurat har drept - det, det er en sann venn. Det er det det er!

Det er selvfølgelig andre handlinger som gjør deg til en sann venn. At du gir bort den varme dynen din, at du snakker med han kjipe bare så hun kan snakke med han heite. At du lar venninnen din få det siste klippet på flexikortet. Selv om det er utdatert nå da. Ikke noe mer flexikort, liksom. Det er litt rart å tenke på.

Stakkars Tine Thing Helseth blir i Aftenposten omtalt som en brie. Det er ikke så lett.

Tine Thing Helseth: En plutselig frigjørende ost

På den annen side, det finnes verre skjebner!

--Å ha assistert sin beste venn i et mord og bli siktet for overlagt drap for eksempel.

Tyrkisk Peber


Har du noensinne spist så mye Tyrkisk Peber at du har fått sår i ganen? Sånn, skikkelig kjøttsår som er varmt og ømt? Mmm... Sår i ganen. Det er fælt. Hvert fall når man får en sånn kjøttflik løs som man kommer borti hele tiden, men som man er halvt fascinert av og ikke kan noe for at man vil tafse på med tungen.

Fazer lager mye god lakris altså. Det skal de ha. Selv om jeg ikke fikk bakoversveis av Tyrkisk Peber Volcano, så var det helt klart godt! Hele familien (mor, far, stefar, søster, bror, halvbror, stebror, stesøster, og utvidet familie; Anna, Helge og Livelin) elsker Tyrkisk Peber. Det er livets krydder. 



Hvordan Tyrkisk Peber ser ut:
Chunky drops med en knivskarp rand rundt (som jo forårsaker alle disse kjøttsårene!) Har en brungrå-svartfarge. Blanke med riper i. Kommer i blå pose eller i blå blikkboks som vist på bildene. Lager fin klinkelyd når man tømmer dem i en skål. Den lyden gjør meg glad!



Hvordan man skal spise Tyrkisk Peber:
Skal suges (nytes gjerne, som med mye annen lakris, best med et glass kaldt vann). Man kan knekke dem med tennene et lite stykke inn, for å raskere nå det orgasmiske fyllet. Mmm. Fyll. De kan også tygges, knaser veldig bra, legges inn i en kinnpose og søye. Dette kiler svakt i kjeven - som når man tenker på sitron.


Smaksnotater:
Salt, rund og søt, så kommer lakrissmaken, varm og aromatisk. Har et lett dryss av pulver på overflaten, den kalde blankheten og den skarpe kanten ligger vondgodt i munnen. Smaker sommerferie, smaker svakt metallisk mellom all den vidunderlige lakrissmaken. Den rike smaken brer seg i hele munnen, smaker anisaktig når den smattes, men dette kan være innbilning. Når fyllet kommer til eksploderer den varme lakrisen og søtheten i en masse smektende salmiakk og salt. Er litt sterk, er litt salt, blir mer salmiakk, mer lakris. Naaaaaaaam! Nam nam nam nam, og nam. De tre flammene på posen skal bety at de er veldig sterke, men de er jo egentlig ikke så sterke, de er bare gode. Du og jeg, Tyrkisk Peber, vi er bestevenner.


Karakter:
10/10


Navnedag!


I dag hadde jeg faktisk navnedag. Jeg skulle selvfølgelig gjerne bakt kake, men jeg har ikke ovn!

Sånn kan det gå.

Jeg drikker en del te på jobben, jeg er liksom særingen som ikke drikker kaffe. Eller, egentlig så er det en del av oss som ikke drikker kaffe, men jeg er sær for det. Men hvert fall, det betyr at jeg har fått anledning til å utplassere deler av min tesamling! Det er bra på mange måter!

 Punkt én er at jeg blir kvitt en hel masse te, siden andre også kan drikke den teen jeg har medbringet, og punkt én b) er at jeg da kan kjøpe NY te å ha hjemme. Og punkt to er at jeg oppdager stadig nye ingredienser! Som for eksempel "Twinings A Moment of Calm, Cherry and Cinnamon" inneholder LAKRIS. Ja, du hørte riktig! Laaaakriiiiiiiiiiii-iiiiiiiis! Så den skal anmeldes og puttes i lakrisbloggen sporenstreks!

Det lukter stadig lik på Billingstad togstasjon og de grønne bussene bare later som Flexus-avleseren ikke funker så de slipper å sjekke billetter. Kollektivtrafikk er bare så utrolig gøy!

I mitt neste liv skal jeg være like god til å beregne tid som sanntidssystemet til Ruter. Da skal jeg ringe venner å si "Ja, jeg er der om 5 minutter! 2 minutter! .... 3 minutter!"

*seks minutter senere*

"Jeg er der om 4 minutter... Jeg er der ca nå, jeg."

Har jeg tidligere anbefalt Creperie de Mari? For et fantastisk sted! Der har jeg spist crepe med banan, nutella og bacon! Det var magisk! Det er studentrabatt der, for ikke å glemme nydelige crepes da. Om nom nom! Nei, seriøst. Nå fikk jeg helt sykt lyst på crepes.

YAY! Den 18. november kommer det nye Zelda spillet! Det kommer til å ta HELT AV! Da skal jeg barrikadere meg inne med 18 kg Must Shots, 2 kg Kick, 3 paller Pingvindrops, og en bøtte med Heksehyl

Det eneste jeg har å utsette på Zelda er egentlig at Link har auto-hopp og derfor gladelig hopper utfor kanter og ned i døden.

HOPPLA! Ut i lavaen ja. Kjempefint. Åå, ja, det var AKKURAT det jeg ville at du skulle gjøre, TUSEN TAKK.
Neida, bitterhet til side! Livet kan ikke bli bedre enn dette! Noen som har smakt den Dream isen med lakris?! Jeg er supernysgjerrig!

Hilsen fra en som elsker lakris

Jeg fikk min venn til å skrive et gjesteinnlegg. Det er perfekt. Akkurat det budskapet vi forsøker å formidle her!


"Jeg er en gutt på 12 år og jeg  ELSKER lakris. min favorittlakris er litt søt lakris og lange lakrissnorer.

så en liten hilsen fra en gutt på 12 år som elsker lakris 

lakris <3 <3 <3 <3"

Freia EGO Søt Lakris sjokolade



Kjøkkenet er for tiden et jordhull og arbeidsrommet har vi skrelt og har nå sparklet første runden av. Snøft. Så det er ikke mye tid for øm lakrisromantikk. Eller, jo det er egentlig masse tid til det, men siden jeg ikke har blogget så må jeg late som det er en grunn til det, antagelig.


Jeg har lurt lenge på om denne sjokoladen er god. Virkelig lenge. Den har stirret på meg fra butikkhyllen, og jeg har stirret tilbake, sultent, undrende. Nå ser jeg på bildene, siden jeg nå er mett, og hele sjokoladen har blitt fortært. Er ikke det rart å tenke på? Den sjokoladen du ser på bildet... Den finnes ikke mer!

Freia lager generelt veldig god sjokolade. Selv er jeg veldig svak for Walter's Mandler og Fruktnøtt - så klart. Fruktnøtt er helt vidunderlig. Det fiffige med denne sjokoladen er at lakrisen er crispy-seig. Jeg tror man kan lage ganske kule kaker eller andre bakverk ved å bruke denne sjokoladen istedenfor kokesjokolade. Eller hva med EGO Søt Lakris kakao? For eksempel? Jeg tror den har potensiale.

Denne sjokoladen het MIN før. Men nå heter den EGO. Spennende. Hvis jeg hadde tatt den og løpt, og så ropt: "MIN MIN MIN MIN!!" Så hadde vedkommende jeg løp fra antagelig ropt "EGO!" Det er litt festlig.


Noe annet som er festlig er at denne sjokoladen inneholder eple og ananas. Det var faktisk helt tilfeldig at jeg så det. Og hvor kom den ideen fra? Eple og ananas? Eple og ananas?! Bille og apekatt?

Hvordan den ser ut:
En blokk av melkesjokolade halvt skåret i seksjoner med en stripe sjokolade rennende gjennom alle seksjonene. Små svarte biter av lakris synes her og der. Pakket i svart plastemballasje dekorert med lakrishjul og påskrift av navnet.

Hvordan man skal spise den:
ALENE, så klart. HallO!


Smaksnotater:
Lukter tungt søtt. Umiskjennelig melkesjokolade i duften. Smaker mest søt melkesjokolade, lakrisen kommer som et parfymert, varmt innslag litt innimellom. Lakrisen har en smak av anis og dessuten ganske fruktig når den fortæres isolert. Jeg lurer på om denne "lakrisen" egentlig er tørket eple og ananas som er smaksatt, siden konsistensen minner såpass om tørket frukt. Men dette blir vel bare spekulasjoner. Merkelige ingredienser er det uansett. Sjokolade og lakris harmonerer fint, ville selvfølgelig helst ha hatt mer lakris i lakris mot sjokolade ratioen, men jeg kan ikke vinne hver gang. Dette er veldig søtt, kanskje litt i søteste laget, men interessant!

Karakter:
5/10


Tannkrem med lakrissmak

Ingenting gir kroppen en god start på dagen som små biter av eple i lungene.

Aah, en solkysset Oslomorgen er vakker på en høstdag. Kaldt da, men. OK.

Jeg er på utkikk etter tannkrem med lakrissmak! Det ville være en mye bedre start på dagen. Og lakrismüsli, så klart! Da slipper man å sitte å hoste i seg eple på jobb. Jeg er ikke syk altså, jeg er bare skikkelig dårlig til å spise på en forsvarlig måte.

Jeg har masse lakris på lur som skal anmeldes til dere, Pandastang, Tyrkisk Peber, masse god dansk lakris, finsk lakris og lakrisstrø! Det er masse annet også. Så det er bare å smøre seg med ... LAKRIS!

Den beste ventemedisin.

Men ja, vet du om en tannkrem som smaker lakris?

Lakrisproblem

Jeg føler vi trenger en hotline. Jeg har tenkt litt på det. Det er faktisk ganske sannsynlig at jeg vil ta overdose på lakris en dag. Hvor skal jeg ringe da? Hvor SKAL jeg ringe? Ringe mamma? Pappa? Giftsentralen: 22 59 13 00? Faktisk ble jeg så nervøs at jeg bestemte meg for å google det.
Faktisk måtte jeg spørre min gode venn J-Dawg om nummeret til Giftsentralen.


Men der var det jammen ikke mye hjelp å få nei. Som vanlig insisterer Internett på at jeg må være gravid. Skjer hele tiden. Kvinneguiden er mitt nye Wikipedia uansett. Så det er greit Internett, du skal få viljen din, som vanlig! HARK!

Hark hark. 

Neida, så jada. Men det er jo helt sikkert mange der ute som føler dette behovet, det kan jo ikke bare være meg. Det mangler en trygghet, hvis du skjønner hva jeg mener. Hvem skal jeg ringe? Røde Kors informasjonstelefon om Tvangsekteskap (815 55 201)? Rustelefonen (08588)?

Otto Pettes Tepperens?

Det blir nok ved at jeg ringer til Kykeli Kokos, siden jeg i mitt forgiftede delirium ikke klarer å huske noe annet enn den forbaskede reglen.
Åtte en fem, fire ni tre - null null!

Går til Tine det nummeret nå. Er sleipt!

Oslo Taxi? "Du blir ikke stoppet i billettkontroll, // 0 23 23, // privatsjåfør er rock n' roll!"

Nei, dette skulle ikke være lett. 
Så, vi bare sier det sånn at den broen, den brenner vi når vi kommer dit.

Ga-Jol Original


I dag satt jeg på bussen ved en dame som luktet som PEZ.

Nå lekker det vann fra vaskerommet ned til min bror i underetasjen. Så jeg kan ikke vaske klær. Og kjøkkenet er i grunn råttent, så jeg kan ikke lage mat. Men selv om alt er sånn halvveis så har vi fått internett. Så det er konge!

Og badekaret er kjempestort!

Eller -- stort nok for en lakriselskende muldvarp.

Er så utrolig glad i Q-Rømme med skrulokk. Jeg blir så glad av den fine boksen. Faktisk har jeg spart på to stykker for å "ha ting i" du vet. Men jeg vet ikke helt hva jeg skal ha oppi egentlig. Kanskje vaniljesukker... eller badesalt!

Forslag?

Ga-Jol kommer fra "Galle & Jessen" og er en pastill som først ble sluppet i 1933. Jeg har tidligere sagt min mening om Reggae Ga-Jol.


Og nå mine tanker om Ga-Jol Original!

Hvordan de ser ut:
Runde pastiller med riller, kunne vært svarte, men er rødbrune ved nærmere inspeksjon.


Hvordan man skal spise dem:
Skal knases hvis den er kald nok til det. Og så tygges så den setter seg i tennene. Så skal den suges til små biter, sakte. Helt til man tar en til før man egentlig er ferdig med den forrige.


Smaksnotater:
Frisk, kjølende på ganen, mentholaktig. Hard, sterk ytterst på tungen. Den fortsetter å være frisk, men er også søt. Bunnen er solid, fyldig lakris. En rik pastill, ikke for de minste, men for de kvalitetsbevisste.

Karakter:
8/10


Finsk Lakrids Hindbær

ÅÅå elskede lakrisbloggen! Heeeii!

Fryd og sale glede! Her er jeg! Håper alle kidsa har hatt en fin høstferie, og for oss andre vanlig dødelige, håper dere har hatt en fin uke. Jeg satt hundevakt i helgen, og så Tangled TO ganger. Den er stjerne.
3 Stk Finsk Lakrids Hindbær, Superhyl
Oslo er badet i en frossen tåke, det er ordentlig surt og kaldt, men Pappa tok med lakris til meg fra Danmark, som jeg nå skal fortelle om! Denne typen kom i en pakke sammen med en lakris som heter "Superhyl".


Så utrolig fine
Hvordan de ser ut:
Tykke svarte stenger fylt med rosa fyll. Rullet i sukker.



Hvordan man skal spise dem:
Man skal gnage vekk den delen av lakrisstangen som er tykkest slik at balansen mellom rosa og svart blir perfekt. Så skal man rive av et skikkelig stykke som skal møysommelig gnages og tygges.


Smaksnotater:
Lukter veldig godt. Fruktig og søtt. Lakrisen er veldig seig og kompakt. Fyllet er søtt, smaker nam! Lakrisen er kanskje en anelse for salt for denne komboen. Bringebærsmaken minner om annet, lignende bringebærgodteri. Blir bedre og bedre for hver bit. Men det er viktig å tygge av den tykke siden. Fyllet er melisglasuraktig, litt melete, hvis du skjønner hva jeg mener. Dette er grisegodt. Lakrisen er ekte saker! Det eneste som kan trekke det hele litt ned er at lakrisen er litt for salt (det trodde jeg ALDRI jeg skulle si). Den anbefales selvfølgelig uansett!

Karakter:
9/10

Og jeg avslutter med en gladnyhet: Det kan kjøpes på nett!! WHOPEE!
http://candynavia.dk/